Գլխավոր
Մեր մասին
Թանգարաններ
Կապ
Գլխավոր
Սննդամթերքների մշակման/ստացման միջոցներ
Կաթնամթերքների մշակման միջոցներ
Նստովի խնոցի
Ձձումի – սափորի կես
Ձձումի – սափորի կես
Թեմա՝
Սննդամթերքների մշակման/ստացման միջոցներ
Ենթաթեմա՝
Կաթնամթերքների մշակման միջոցներ
Տեսակ/ժանր՝
Նստովի խնոցի
Թանգարան՝
Էրեբունի պատմահնագիտական արգելոց-թանգարան
Նկարագրություն ՝
Ձձումի – սափորի կես, դարչնագույն, մասամբ մրապատ, իրանը դեպի վեր լայնացող,հատակը հարթ , պահպանվել է բռնակի հիմքը ։Վերականգնած, թերի
Նյութը՝
Կավ
Հայտնաբերման վայրը՝
Գեղարքունիքի մարզ տեղամաս Սոթք-2
Ստեղծման/Արտադրման ժամանակը՝
Մ.թ.ա. 15-14 դար
Հայտնաբերման ժամանակը՝
2011-15թթ․սիստեմատիկ պեղումներ
Պահպանման վայր՝
Հայաստանի Հանրապետություն
Շիֆր՝
ԷԹ
Հիմնական հաշվառանիշ՝
466
Բաժնեհաշվառանիշ՝
206/43
Facebook
Twitter
Google+
Թանգարանի այլ ցուցանմուշներ (
բոլորը
)
Սափորի իրանի բեկոր
Էրեբունի պատմահնագիտական արգելոց-...
Սափոր
Բոժոժ թռչնաձև
Էրեբունի պատմահնագիտական արգելոց-...
Աչքի ուլունք
Ապարանջան
Էրեբունի պատմահնագիտական արգելոց-...
Ապարանջան
Քրեղանի շուրթի բեկոր
Էրեբունի պատմահնագիտական արգելոց-...
Թաս
Կավանոթի իրանի բեկոր
Էրեբունի պատմահնագիտական արգելոց-...
Այլ
Գավաթի իրանի և շուրթ...
Էրեբունի պատմահնագիտական արգելոց-...
Բաժակ
«
1
2
3
4
5
6
7
8
»